preskoči na sadržaj

Srednja škola Oroslavje

Login

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SREDNJA ŠKOLA OROSLAVJE SVEČANO OBILJEŽILA 50. GODIŠNJICU
Autor: Branko Čičko, 18. 5. 2017.

U petak 12. svibnja 2017. u Domu kulture svečanom priredbom Srednja škola Oroslavje obilježila je 50 godina. Naime, 1966. Skupština općine Donja Stubica donijela je odluku o osnivanju škole za učenike u privredi metalskog smjera u Oroslavju, no, do 1973. kad se osamostalila, djelovala je kao područno odjeljenje nekoliko zagrebačkih strukovnih škola.

Svečanosti su prisustvovali Željko Kolar, župan Krapinsko – zagorske županije i njegova zamjenica Jasna Petek, Ivan Tuđa, gradonačelnik Oroslavja, iz Ministarstva znanosti i obrazovanja Katarina Grgec, voditeljica Sektora za srednje škole i učeničke domove u Upravi za odgoj i obrazovanje, Andreja Landekić – Uroić, voditeljica Odjela za strukovne obrazovanje, Vesna Hrvoj – Šic, viša savjetnica za strukovno obrazovanje Ministarstva obrazovanja u istom odjelu, oroslavski župnik vlč. Dragutin Bosnar, ravnatelji osnovne i srednjih škola naše Županije te predstavnici županijskih i gradskih institucija, suradničkih tvrtki i nekadašnji i sadašnji djelatnici škole.

U prigodnom obraćanju nazočnima zamjenica župana Jasna Petek čestitala je ispred Županije 50. obljetnicu te istaknula poseban značaj Srednje škole Oroslavje zbog strukovnog obrazovanja kao i odličnu suradnju sa školom u promociji deficitarnih zanimanja. Katarina Grgec u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja također je s ponosom, kao bivša djelatnica škole, čestitala 50. obljetnicu i pohvalila uspješan rad škole, posebno na projektima. Gradonačelnik Ivan Tuđa, kojemu je Srednja škola Oroslavje bilo prvo radno mjesto u nastavi, a bio je i član školskog odbora, čestitao je obljetnicu  te naglasio kako ova škola ima odlične profesore, stručne suradnike i učenike iza kojih stoje veliki rezultati.

Svečanost obilježavanja vodila je naša nekadašnja učenica, a sada renomirana dramska umjetnica Marija Borić, a u prigodnom umjetničkom programu sudjelovali su Marija Borić, Ronald Žlabur, također naš bivši učenik, a sada poznati dramski umjetnik i član ansambla kazališta Komedija, Ana Hren, Valentino Žlabur i školski zbor.

Na svečanosti su podijeljena i priznanja nekadašnjim i sadašnjim djelatnicima za dugogodišnji rad u Srednjoj školi Oroslavje te brojne zahvalnice ustanovama i tvrtkama koje su pomogle u radu i funkcioniranju škole.


  

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju