preskoči na sadržaj

Srednja škola Oroslavje

Login

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SREDNJA ŠKOLA OROSLAVJE DOMAĆIN PROJEKTNOG SASTANKA ŠKOLA - PARTNERA U SKLOPU PROJEKTA ERASMUS+
Autor: Branko Čičko, 28. 3. 2017.

U ponedjeljak 27. ožujka 2017. prigodnim programom koji su priredili učenici Srednje škole Oroslavje započeo je drugi projektni sastanak škola - partnera u okviru projekta Erasmus+. Nazočne goste u ime škole domaćina pozdravila je ravnateljica gđa Natalija Mučnjak, a prigodne riječi uputili su i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije gđa Jasna Petek te gradonačelnik Oroslavja gosp. Ivan Tuđa. U završnom dijelu programa uslijedilo je predstavljanje svih škola - partnera na projektu.

"Innovative production and integrative education“ (Inovativna proizvodnja i inkluzivna nastava) naziv je međunarodnog projekta iz programa Erasmus plus KA2.

Nositelj projekta je Berufsschule Weiden iz Njemačke, u partnerstvu sa strukovnim školama: Tehnicka akademia, Spišska Nova Ves iz Slovačke, Stredni prumyslova skola strojni a stavebni iz Tabora, Češka, Zespol Szkol i Placowek Ksztalcenia Zawodowego w Bielawie iz Poljske, Šolski center Škofja Loka iz Slovenije i Srednja škola Oroslavje iz Krapinsko-zagorske županije. Projekt traje od 1.rujna 2016. do 31. kolovoza 2019. S Agencijom za mobilnost i programe EU, Škola je potpisala Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava za realizaciju projekta u iznosu od 23.380,00 €.

Cilj projekta je poticanje korištenja novih aditivnih tehnologija kao što je tehnologija 3D printanja, te postepeno uvođenje iste u postojeće nastavne programe. Učenici i nastavnici će tijekom rada na projektu zajedničkim angažmanom svih partnerskih škola razraditi tehničku dokumentaciju i izraditi strojarski  model uz korištenje tehnologije 3D ispisa.

Prva aktivnost projekta i pripremni sastanak bio je u prosincu prošle godine u Weidenu gdje je sudjelovao uži nastavnički tim Škole i koordinator Davor Sokač.

Srednja škola Oroslavje od 26.ožujka do 1.travnja 2017.godine domaćin je drugog sastanka, odn. mobilnosti, u kojoj  sudjeluje 35 učenika i 12 nastavnika iz gostujućih partnerskih škola, te značajan broj oroslavskih učenika i nastavnika. Osim rada na projektnom zadatku, učenici će posjetiti Svetište u Mariji Bistrici i Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini, organiziran je sportski dan s mogućnošću ronjenja u Vodenom centru Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama, posjet Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, posjet tvrtki Rimac automobili u  Zagrebu i turistički obilazak Zagreba.

Sljedeći sastanak predviđen je u Češkoj, u lipnju 2017. kada će učenici i nastavnici Srednje škole Oroslavje sudjelovati u C2 aktivnosti, a do kraja projekta 2019. domaćini će biti sve škole-partneri. Ovakva suradnička iskustva izuzetno su vrijedna za sve sudionike u stručno-tehničkom, jezično-komunikacijskom i kulturološkom području.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju